Top 30: Rakyat Malaysia yang tak rugi difollow di Twitter

Kalau korang masih baru di Twitter, dan tak tahu siapa nak follow...jom follow orang orang di bawah! Kepada yang dah lama, tapi masih tak follow, boleh juga mencuba, apa salahnya kan :) List ni adalah list orang yang mirul rasakan tidak kekok menerima kawan baru dan biasanya membalas mention korang (tapi jangan berharap sangat lah okeh, sebab masing masing ada juga kerja lain, ada urusan lain). Ramai je lagi yang berbaloi untuk difollow di Twitter, korang cuma perlu explore sahaja.




harap yang baru daftar twitter, dan tak tahu sapa nak follow, bolehlah follow mereka ni. Dalam list ni, bukan semua orang yang "influential" ataupun "artis" tapi mereka orang yang selalunya bagi respon pada mention dan merancakkan lagi twitter. Respon amatlah penting lebih lebih lagi orang yang baru nak bermula menggunakan Twitter, kalau mention hari hari dan tak dibalas, amatlah tak bes. Bukan nak cakap kene balas semua mention di Twitter, tapi sekurang kurangnya ada usaha yang ditunjukkan kepada followers.

kalau korang ada suggestion sapa yang patut di follow di twitter, silalah komen.

o/ korang cari la #tahitwitter dan follow, gerenti meriahlah timeline korang :P
o/ dah follow @amirulabu?
o/ nombor itu tak melambangkan ape ape ye. semuanya #random

14 comments:

Admiral Hafiz said...

perghh nama aku ada dlm ni!!!
bangga2

Entry Terkini:
Peluang Untuk Menjadi Covergirl Majalah Dara.com !

mirul said...

haha. bagus le.

Pisyek said...

ok aku xde. T___T

Entri terkini: Blogger Perak di Teluk Batik

mirul said...

warghh. hahaaa. nnti letak je link kat sini. nanti ade la orang yg follow.

FieZa9 said...

Mana nama aku mana mana manaaaaaa?

mirul said...

@fieza9

sebab ko private tweet. so ko memang tak nak anon follow ko.

adired89 said...

weh... aku tak private kot... hahahha

mirul said...

soo sorii. aku main letak je laa. hahaa. soriii

Nay said...

terima kasih mirul !!! :D
number SIX !
owh , g6 ! :P

mirul said...

hahaaa. bagusla

jackieKOH said...


aku yg x feymes pun ad..haha..thx~

Entri Terbaruu : XMEN: First Class best gilaa, aku bagitaw kau!

reezluv said...

aku adalah ahli yang tidak aktif di Twitter..sebab takleh online dimana sahaja..

nanti kalau dah amek Android nanti..mungkin akan aktif..:D

Fiq Vertigo said...

kehkehkehh

gulpp

dude, ramai lagi org yg kau boleh follow. series raamai lagi..


=.=''

mirul said...

@Fiq Vertigo

hahaa, kalau nak letak yg follower bertimbun2 mcm obe boleh jer. tapi takut orang yg baru nak stat twitter nih frust lak. :P